FordTransitCustomRange

La IAA Transportation Show 2022, Ford Pro prezintă soluții digitale care accelerează productivitatea

FordTransitCustomPHEV

HANOVRA, Germania, 19 septembrie 2022 – Ford Pro prezintă la IAA Transportation Show 2022 cele mai noi soluții pentru a crește timpul de funcționare și productivitatea vehiculelor sale.

Prezentate la standul companiei la evenimentul de la Hanovra, Germania, soluțiile Ford Pro cuprind o platformă unică care integrează gama de vehicule cu soluții software, de încărcare și servicii conectate – permițând clienților comerciali să reducă costurile și să optimizeze eficiența pe măsură ce trec la vehicule electrice.

Gama de vehicule electrice Ford Pro prezentă la salon este deschisă de noul E-Transit Custom , 1 care își face debutul public global. Ford Pro dezvăluie, de asemenea, mai multe detalii despre noua generație Transit Custom – inclusiv plug-in hybrid (PHEV) 1 și derivate diesel EcoBlue – primele livrări fiind programate la jumătatea anului 2023.

Alte inițiative de creștere a productivității oferite de cea mai importantă marcă europeană de vehicule comerciale 2 includ noul sistem avansat de integrare Ford Pro Upfit, care este conceput pentru a permite conversii mai inteligente și mai eficiente.

Ford Pro prezintă, de asemenea, liderul din segmentul pick-up-urilor din Europa, cu noul Ranger Raptor 3 și Ranger Wildtrak 4, ambele expuse în standul companiei.

„Costurile în creștere îi pun pe clienții noștri din Europa sub o presiune uriașă, iar nevoia de soluții de productivitate mai eficiente nu a fost niciodată mai mare”, a declarat Ted Cannis, CEO Ford Pro. „Platforma unică și revoluționară propusă de Ford Pro este concepută pentru a ajuta clienții noștri să reducă costurile și să-și eficientizeze operațiunile pe măsură ce fac trecerea la vehiculele electrice.”

Mobile_Service_02

Versiune complet nouă pentru cel mai vândut van din Europa

Gama de vehicule Ford Pro prezentată la Hanovra are ca principal membru E-Transit Custom, complet electric. Cu o baterie de cea mai nouă generație, care permite o autonomie de 380 km și o capacitate de încărcare rapidă de 125 kW, 5 furgonul oferă performanțe extrem de competitive pentru o gamă largă de nevoi ale clienților.

Mobile_Service_03

Ca parte a celei mai cuprinzătoare game Transit Custom de până acum, clienții pot alege și o versiune complet nouă Plug-In Hybrid pentru aplicațiile în care este necesară flexibilitate suplimentară; aceasta oferă posibilitatea de a conduce pur electric pentru livrări în centrul orașului, dar și un motor pe benzină pentru călătorii prelungite pe autostradă. Noul sistem de propulsie este similar cu cel utilizat de Ford Kuga Plug-In Hybrid 6 – cel mai vândut PHEV din Europa în 2021 – și combină un motor pe benzină în ciclu Atkinson de 2,5 litri cu o baterie de 11,8 kWh (utilizabilă). Autonomie de rulare electrică este de până la 57 km (EAER) 1. Ca și la E-Transit Custom este disponibilă o putere de 2,3 kW pentru unelte și echipamente electrice prin intermediul ProPower Onboard .

Clienții pot comanda, de asemenea, Transit Custom alături de cea mai nouă generație de motoare diesel Ford EcoBlue cu puteri de 110 CP, 136 CP, 150 CP sau 170 CP. 1 Cutia de viteze manuală cu șase trepte este disponibilă alături de un diferențial mecanic cu alunecare limitată (opțional) pentru o tracțiune îmbunătățită. În plus, este introdusă o cutie de viteze automată cu opt trepte, foarte eficientă, care oferă o capacitate maximă de remorcare de 2.500 kg 7 și este disponibilă în combinație cu un nou sistem de tracțiune integrală, disponibil pentru prima dată la Transit Custom.

Noul Transit Custom a fost proiectat de la zero pentru a oferi performanțe și capacitate de transport remarcabile și, la fel ca E-Transit Custom , complet electric, oferă o gamă largă de noi experiențe pentru clienți, menite să sporească productivitatea, cum ar fi Mobile Office (opțional), cu un volan ajustabil inovator. Caracteristicile cheie includ:

Arhitectură complet nouă a vehiculului, cu înălțime mai mică a podelei de încărcare, înălțime totală sub 2 m și suspensie spate independentă

Patru variante de dimensiuni – lungimi L1 sau L2, cu înălțimi de acoperiș H1 sau H2

Versiuni de caroserie cu cabină simplă, cabină dublă, kombi și secțiune interioară în formă de L

Modem 5G standard și ecran tactil SYNC 4 de 13 inchi 8

Versiuni de echipare - Base, Trend, Limited, Active, Trail și Sport

Modelele Kombi sunt oferite pentru prima dată în versiunile Limited și Trail, oferind rafinament semnificativ îmbunătățit și confort pentru pasageri.

Upfit_Integration_System

Toate vehiculele Transit Custom de ultimă generație sunt complet integrate cu platforma Ford Pro de software și servicii conectate, inclusiv soluții de încărcare, instrumente de gestionare prin Ford Pro Telematics 9 și aplicația FordPass Pro 10 și FORD Liive.

„Noul nostru E-Transit Custom va ajuta mai mult decât oricând companiile mici să treacă la propulsia electrică. Pentru acele companii care nu sunt încă pregătite sau capabile să devină complet electrice, noile variante Transit Custom Plug-In Hybrid și EcoBlue vor crește în continuare productivitatea, susținute de o arhitectură complet nouă și de ecosistemul Ford Pro de soluții inteligente și conectate”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Transit Custom va fi construit într-o fabrică nouă, de ultimă generație, de Ford Otosan, în Turcia. Livrările pentru clienții care comandă versiunile Transit Custom cu EcoBlue sunt programate să înceapă la jumătatea anului 2023, iar restul de versiuni vor începe să fie livrare de la sfârșitul anului.

Mobile_Service_01

Sistemul de integrare Ford Pro Upfit eficientizează conversiile

Jumătate din toate Transit-urile vândute în Europa trec printr-un proces de conversie, iar multe dintre aceste modificări necesită integrarea cu sistemul electric al vehiculului – inclusiv adăugarea de comenzi și afișaje – care poate fi o provocare și un consumator de timp.

Pentru a eficientiza acest proces, Ford Pro a dezvoltat un sistem denumit Upfit Integration System, o soluție digitală, prima de acest fel de pe piață, care este introdusă în Europa împreună cu noul Transit Custom. Noul sistem dispune de o interfață care permite o conexiune perfectă la sistemul electric al vehiculului și, de asemenea, permite controlul sistemelor auxiliare din conversii prin intermediul ecranului tactil SYNC 4 de 13 inchi 8. Acest lucru permite instalarea mai rapidă a conversiilor, precum și un potențial crescut în ceea ce privește siguranța, deoarece nu va trebui modificată zona cabinei sau să fie conectate sisteme auxiliare în cablajul din fabrică,

Clienții pot seta logica pentru operarea conversiilor, cum ar fi prevenirea coborârii unei rampe pentru scaunul cu rotile, cu excepția cazului în care vehiculul este oprit și în modul P al cutiei de viteze, cu frâna de mână activată. Pe lângă afișarea pe ecranul SYNC, echipamentele digitale se vor putea conecta și la pachetele software Ford Pro pentru monitorizarea de la distanță de către managerii de flote – de exemplu, pentru a urmări temperatura în vehiculele frigorifice care transportă produse farmaceutice sau alimente și băuturi.

gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SHLDHLY20Z');