Steel 3

Ford își consolidează traiectoria europeana către o amprentă neutră de carbon până în 2035 – semnând înțelegeri cu furnizori cheie pentru a-și asigura livrarea de oțel rezultat dintr-un proces cu emisii scăzute de carbon


Steel 2


KOLN, Germania, 25 octombrie 2022 – Ford a anunțat astăzi noi pași pentru a asigura furnizarea de oțel cu amprentă scăzută de carbon în Europa pentru produsele sale viitoare și pentru a contribui la atingerea obiectivului de a avea o amprentă neutră de carbon până în 2035. Compania încheie înțelegeri cu Salzgitter Flachstahl GmbH, Tata Steel Nederland B.V. și ThyssenKrupp Steel Europe AG pentru a-și asigura furnizarea de oțel cu amprentă redusă de carbon.


Cei trei furnizori strategici ai Ford au planuri individuale de a crește producția de oțel cu amprentă redusă de carbon în următorii ani. Pe baza relațiilor puternice cu acești parteneri, Ford va îmbunătăți semnificativ amprenta de CO2 a lanțului său de aprovizionare, producția de oțel fiind o componentă cheie. Ca primă aplicație, Ford intenționează să folosească oțelul cu amprentă redusă de CO2 pentru producția noului său crossover complet electric, începând din 2023.

Steel 1

Reducerea emisiilor de CO2 din lanțul de aprovizionare este un element cheie în planul Ford de a viza o amprentă neutră a carbonului în Europa, la nivel de fabrici, logistică și furnizori până în 2035. Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, Ford analizează întregul lanț valoric pentru a produce vehicule eficiente. La Centrului de Electrificare din Köln au loc actualizări majore la instalația de producție cu noi soluții eficiente energetic, care vor reduce emisiile cu peste 2.000 de tone de CO2 și consumul cu mai mult de 2.600 MWh de energie electrică pe an.

Companiile siderurgice vor folosi hidrogenul verde și energiile regenerabile în noile procese de producție pentru a-și reduce treptat amprenta de CO2 în producția de oțel. În acest fel, ei vor contribui la European Green Deal, cu scopul de a atinge emisii nete zero în toate sectoarele până în 2050.

„Clienții noștri, ca și noi, vor să aibă grijă de planeta noastră și facem pașii necesari în această călătorie, oferind vehiculele de care au nevoie pentru a aduce o contribuție pozitivă împotriva schimbărilor climatice, produse într-un mod mai durabil”, a spus Sue Slaughter, director de achiziții și sustenabilitate a lanțului de aprovizionare. „Îmbunătățirile în cadrul lanțului nostru de aprovizionare sunt esențiale și, odată cu utilizarea oțelului cu amprentă neutră de carbon, vom face un pas major către reducerea amprentei de CO2 a vehiculelor noastre.”

gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SHLDHLY20Z');