FORD_2020_Go Electric_MACH E_012

Bateriile LFP vor extinde gama de versiuni pentru Mustang Mach-E. Ford crește capacitatea de producție a bateriilor.

LFP vs

KOLN, Germania, 16 februarie 2023 – Anul acesta, Ford va introduce bateriile litiu-fier-fosfat (LFP) pentru modelul Mustang Mach-E 1 în Europa, ca parte a angajamentului companiei de a face vehiculele electrice mai accesibile pentru clienți.


Ford a anunțat, de asemenea, că investește 3,5 miliarde de dolari pentru a construi prima sa fabrică de baterii LFP din SUA – numită BlueOval Battery Park Michigan – care se va deschide în 2026.

Diversificarea și localizarea lanțului de aprovizionare pentru bateriile utilizate de Ford în regiunile în care acesta produce vehicule electrice va îmbunătăți disponibilitatea și accesibilitatea pentru clienți, crescând în același timp cererea. Până la finalul acestui an, Ford are în plan să producă anual 600.000 de autovehicule electrice la nivel global, iar din 2026 cifra va crește la două milioane, ca parte a planului său Ford+.

Pe măsură ce Ford crește rapid producția de vehicule electrice, introducerea bateriilor LFP va permite producția mai multor vehicule electrice și va oferi mai multe opțiuni noilor clienți. Până în 2026, Ford și-a propus să atingă o marjă EBIT de 8% pentru divizia Model e.

„Ne angajăm să conducem revoluția vehiculelor electrice și asta înseamnă să investim în tehnologia și locurile de muncă care ne vor menține în avangarda acestei transformări globale în industria noastră”, a declarat Bill Ford, președintele executiv Ford.

Clienții Ford vor beneficia de avantajele aduse de bateria LFP

Oferirea LFP ca a doua opțiune de baterie din punct de vedere al chimiei – pe lângă nichel-cobalt-mangan (NCM) – permite clienților Ford să aleagă un vehicul electric cu caracteristici unice de performanță, mult mai apropiate de nevoile lor.

Bateriile LFP sunt foarte durabile și tolerează încărcare mai frecventă și mai rapidă, folosind mai puține materiale rare care au costuri ridicate. Această baterie, produsă cu costuri mai mici, va ajuta Ford să reducă prețurile vehiculelor electrice pentru clienți. Aceste baterii LFP vor fi utilizate pentru mai multe vehicule de pasageri și camionete electrice Ford de ultimă generație.

„Game de modele electrice Ford a generat o cerere uriașă. Ford își îndeplinește angajamentele pe măsură ce creștem producția pentru bateriile LFP și NCM, iar clienți vor începe să profite de avantajele aduse de vehiculelor electrice Ford, care integrează tehnologii de ultimă oră și soluții durabile pentru baterii și devin din ce în ce mai accesibile cu trecerea timpului”, a spus Jim Farley, președinte și CEO Ford.

În acest an, înainte de a deschide noua fabrică de baterii din Marshall, Michigan, SUA, Ford va introduce bateriile LFP pe Mustang Mach-E, iar din 2024 pe F-150 Lightning, intenția fiind de a reduce timpii de așteptare pentru clienți.

Tehnologia bateriilor LFP ajută, de asemenea, la reducerea dependenței de materialele esențiale, cum ar fi nichelul și cobaltul și este în conformitate cu strategia Ford de a crea un lanț de aprovizionare pentru vehicule electrice, astfel încât să-și susțină angajamentele față de sustenabilitate și drepturile omului.

Ford s-a angajat să investească peste 50 de miliarde de dolari în vehicule electrice la nivel global până în 2026 și, de asemenea, s-a angajat deja să obțină o amprentă de carbon neutră la nivel global pentru vehiculele, logistica și lanțul său de aprovizionare până în 2050. Compania vizează zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din Europa și o amprentă neutră de carbon în Europa pentru fabricile sale, logistică și furnizori până în 2035.

gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SHLDHLY20Z');