2023_FORD_E TRANSIT_COURIER_EXTERIOR_01

Fabricat la uzina Ford Otosan Craiova, E-Transit Courier este complet electric, conectat și debutează în cea mai puternică gamă de vehicule comerciale din Europa – Ford Pro.


DUNTON, Marea Britanie, 6 aprilie 2023 – Ford Pro a prezentat astăzi E-Transit Courier, un nou vehicul comercial complet electric 1, care oferă conectivitate și productivitate îmbunătățite pentru clienții de vehicule comerciale compacte.

Pentru a crește productivitatea, E-Transit Courier a fost complet reproiectat în jurul unei suprafețe de marfă mai mari și mai ușor configurabilă, care oferă cu 25% mai mult volum de încărcare față de modelul anterior, inclusiv sarcină utilă crescută 2 și spațiu pentru doi europaleți.

E-Transit Courier este următorul pas al programului global de peste 50 de miliarde de dolari prezentat de Ford cu scopul de a conduce revoluția electrificării. Compania își electrifică emblematica familie de vehicule comerciale Transit, iar E-Transit Courier se alătură modelelor mai mari din portofoliul Ford Pro, respectiv E-Transit și E-Transit Custom.

„E-Transit Courier face pași importanți în segmentul din care face parte și propune performanță EV fără compromisuri, o capacitate de încărcare mai mare și suport digital cu o conectivitate de top. Poziția de lider de piață a diviziei Ford Pro, menținută pe o perioadă îndelungată, ne oferă o perspectivă de neegalat asupra nevoilor clienților și înseamnă că îi putem ajuta să obțină o productivitate mare de la autoutilitarele lor de dimensiuni compacte, cu o mai bună conectivitate și o capacitate de încărcare mai mare ca niciodată”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Noul E-Transit Courier își va face debutul public la Salonul de vehicule comerciale din Birmingham, Marea Britanie, în perioada 18-20 aprilie, și este programat să intre în producție în 2024. Clienții vor putea comanda versiunile cu motoare pe benzină și diesel din vara lui 2023, livrările fiind programate să debuteze până la finalul anului

Productivitate remarcabilă pentru un vehicul comercial electric

Sistemul de propulsie complet electric al E-Transit Courier a fost proiectat pentru a oferi clienților o experiență de condus fără compromisuri, incluzând un motor puternic de 100 kW și posibilitatea de conducere cu o singură pedală (One-Pedal) – detaliile complete ale performanței și autonomiei vor fi confirmate la o dată ulterioară.

Ford Pro se așteaptă ca E-Transit Courier să fie popular printre clienții care încarcă în locațiile proprii – viteza de încărcare la AC fiind de 11 kW, o încărcare completă necesitând 5,7 ore 3. Încărcarea poate fi programată pentru a profita de energie mai ieftină peste noapte folosind ecranul tactil din vehicul.

E-Transit Courier oferă o capacitate de încărcare rapidă DC de până la 100 kW. Sistemul este capabil să adauge 87 km de autonomie în 10 minute și să se încarce de la 10 la 80% în mai puțin de 35 de minute. 3 E-Transit Courier vine, de asemenea, cu un an de acces gratuit la rețeaua de încărcare Blue Oval, care urmează să includă la nivel european 500.000 de puncte publice de încărcare până în 2024.

Sistemul Plug and Charge le permite proprietarilor E-Transit Courier să conecteze pur și simplu mașina la stațiile de încărcare din rețeaua Blue Oval și să plece, conexiunea, autentificarea și plata fiind automate. Încărcarea începe automat și un rezumat al facturii este trimis proprietarului la terminarea încărcării. Pentru a oferi date cât mai reale, sistemul de tip cloud denumit Intelligent Range cumulează numeroase informații pentru a calcula o autonomie cât mai reală.

Design orientat spre client

Designul complet nou al caroseriei E-Transit Courier permite o capacitate de încărcare crescută în toate direcțiile. Lățimea dintre pasajele roților din spate este de 1.220 mm, permițând furgonului compact să transporte pentru prima dată doi europaleți. Volumul total al încărcăturii este acum de 2,9 m 3, cu 25% mai mult decât modelul anterior. Acest lucru poate fi sporit și mai mult folosind noua funcție de încărcare prin peretele despărțitor, care permite clienților să transporte articole precum scânduri sau țevi cu lungimea de peste 2.600 mm. Sarcina utilă maximă pentru modelul complet electric este de 700 kg, cu o greutate maximă de remorcare de 750 kg. 5

E-Transit Courier ajută companiile să iasă în evidență, cu un design exterior îndrăzneț și distinctiv și un interior spațios și practic, conceput în funcție de nevoile utilizatorilor de vehicule comerciale compacte. Noul model oferă o specificație de echipare standard foarte cuprinzătoare, inclusiv caracteristici unice ale cabinei, precum volanul „ squircle” care îmbunătățește spațiul pentru picioare și vizibilitatea pentru șofer, selector de viteze montat pe coloana de direcție, pornire de la buton și o frână de mână cu acționare electrică pentru a oferi spațiu de stocare configurabil sporit.

Zona de ecrane de la interior, denumită “Digiboard”, este compusă dintr-un instrumentar de bord digital cu un ecran de 12 inchi și un ecran tactil central de 12 inchi, pe care regăsim ultima generație a sistemului multimedia SYNC 4 de la Ford. 6 Sistemul de navigație cu conectivitate online, pe bază de abonament 7, poate crește productivitatea și poate reduce volumul de muncă al șoferului cu actualizări privind traficul, parcarea, încărcarea și pericolele localedin trafic. Compatibilitatea wireless Android Auto și Apple CarPlay este standard. 8 Pachetul Office inovator, unic în clasă, include o suprafață de lucru plată pliabilă și iluminare pentru a face mai ușor și mai confortabil utilizarea unui laptop, completarea documentelor sau pauzele luate în cabină.

Siguranța șoferului și a încărcăturii sunt preocupări primordiale pentru operatorii de vehicule comerciale și pentru Ford Pro. E-Transit Courier stabilește un nou punct de referință în segment cu suita sa cuprinzătoare de sisteme avansate de asistență a șoferului oferite în echiparea de bază. 9 Opțional, este oferit un pachet care include sistemul Cruise Control Adaptiv cu centrare pe bandă și Stop & Go, Blind Spot Information System cu Cross Traffic Alert, Intersection Assist și Reverse Brake Assist.

Fiecare E-Transit Courier dispune standard de un modem încorporat, 10 care permite conectivitate permanentă cu ecosistemul Ford Pro și actualizări software wireless care pot face produsul mai bun în timp, fără a necesita o vizită la dealer.

Securitate și costuri de proprietate îmbunătățite

După activarea modemului încorporat, operatorii pot beneficia de alerte de securitate îmbunătățite prin intermediul software-ului Ford Pro .

Pentru a îmbunătăți securitatea fără pierderea timpul și achitarea costurilor ridicate tipice soluțiilor aftermarket, Ford Pro a colaborat cu experții în securitatea vehiculelor pentru a oferi pachete de încuietori montate din fabrică pentru E-Transit Courier. Pachetele includ încuietori secundare, precum și blocare automată a ușii laterale glisante pentru a reduce volumul de muncă al șoferului și a reduce câteva secunde de la fiecare livrare.

Estimările Ford Pro Service arată costuri pentru întreținerea neprogramată cu cel puțin 35% mai mici decât la modelele cu motor diesel. E-Transit Courier este susținut de aceeași rețea Ford Pro, de sistemul unic FordLiive și de cea mai mare rețea dedicată de dealeri de vehicule comerciale din Europa – ca și restul familiei Transit.

Noul Transit Courier este disponibil cu o gamă de motoare pe benzină și diesel eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Gama include atât modele de furgon, cât și furgon dublă cabină și include o gamă de versiuni atractive, inclusiv modelele Limited și Active cu specificații ridicate.

Toate modelele vor fi construite la Craiova, România, de către Ford Otosan, producătorul liderilor de segment Transit Custom și E-Transit. 11 Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, cu o producție anuală estimată să depășească 900.000 de unități până în 2025.


gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SHLDHLY20Z');