Martin Sander preia atât rolul de Director General al diviziei Ford Model e, cât și pe cel de Președinte al Ford-Werke GmbH Facebook LinkedIn

  • Martin Sander va conduce noua divizie Ford Model e în Europa, începând cu 1 iunie 2022
  • Ford Model e va oferi vehicule electrice inovatoare și servicii digitale optimizate pentru o lume conectată și pentru a răspunde nevoilor de mobilitate ale unei Europe moderne

  • Sander este, de asemenea, noul președinte al Consiliului de Administrație al Ford-Werke GmbH din Germania

KOLN, Germania, 1 iunie 2022 – Ford face un pas semnificativ în transformarea sa din Europa. Începând cu 1 iunie 2022, Martin Sander devine Director General al diviziei Ford Model e pentru Ford Europa.

Ford Model e, noua divizie globală Ford, a fost lansată la începutul acestui an cu scopul de a accelera transformarea activităților sale globale de automobile. Martin Sander, în rolul său de Director General, va conduce dezvoltarea de vehicule electrice inovatoare, precum și cea de software, tehnologii și servicii pentru vehicule conectate.

Acest lucru subliniază angajamentul Ford de a accelera electrificarea gamei sale europene de produse, pentru a atinge zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din Europa și o amprentă neutră de carbon pentru fabricile sale, logistică și furnizori până în 2035.

„Vom dezvolta vehicule iconice, complet electrificate și conectate pentru clienții noștri și vom crea o experiență de vânzări digitale”, a declarat Stuart Rowley, Președinte Ford Europa și Chief Transformation & Quality Officer, Ford Motor Company. "Martin Sander este un lider foarte experimentat. El și echipa sa vor conduce și vor accelera implementarea acestor planuri."

Martin Sander a fost, de asemenea, numit Președinte al Consiliului de Administrație al Ford-Werke GmbH din Germania.

Sander va fi localizat în Köln, sediul unității Ford Model e din Europa și Ford din Germania. Ford a anunțat recent planuri de a vinde nouă vehicule complet electrice până în 2024 și de a crește investițiile în Centrul de Electrificare din Köln la 2 miliarde de dolari. Începând de anul viitor, Ford va produce primul său vehicul de pasageri complet electric de volum pentru Europa, la Köln.