2023_FORD_NewElectricExplorer_5

Un nume emblematic este reinventat de Ford – noul Explorer este complet electric, proiectat și construit în Europa

Noul crossover Explorer deschide calea pentru un nou val de vehicule electrice pline de caracter, emblematice, care sunt adânc înrădăcinate în ADN-ul american, dar concepute pentru Europa.

Complet electric, Explorer oferă o experiență digitală remarcabilă, cu un sistem multimedia complet nou, cu un ecran glisabil de 15 inchi, integrare wireless și sisteme de asistență avansate

Spațiul inteligent de la interior conceput pentru depozitare este generos dimensionat, oferă un compartiment privat, iar consola centrală de 17 litri permite depozitarea obiectelor mari, precum un laptop

Explorer se poate încărca de la 10 la 80% în 25 de minute, ceea ce îl face potrivit pentru călătorii lungi 1. Caracteristicile de confort variază de la posibilitatea de a schimba asistat benzile și până la funcția de masaj pentru scaunului șoferului

Începând de astăzi, clienții pot experimenta un test drive virtual cu noul Explorer, într-o varietate de scenarii de conducere, de pe calculatorul personal sau de pe dispozitivele mobile.

2023Ford_NewElectricExplorer_Norway_10

Koln, Germania, 21 martie 2023 – Ford a prezentat astăzi noul Explorer complet electric – un nou model plin de caracter care combină ingineria germană cu inconfundabilul stil american.

Explorer este primul dintr-un val de noi vehicule electrice inovatoare de la Ford și deschide calea unei reinventări complete a mărcii Ford în Europa. Noul crossover are cinci locuri pe două rânduri și este complet echipat pentru a permite drumuri către noi aventuri.

Proiectat și construit în Germania, Explorer oferă o experiență digitală remarcabilă, ajutând șoferii și pasagerii să rămână conectați în timp ce se află pe drum. Caracteristicile includ un ecran tactil glisabil, supradimensionat, denumit SYNC Move 2 și un sistem multimedia ce permite o conectivitate de top, alături de un sistem de sunet creat special pentru interiorul lui Explorer, integrare fără fir pentru aplicații mobile și tehnologie avansată de asistență pentru șofer. 3

Designul care inspiră sentimentul de aventură, alături de capacitatea portbagajului de 470 de litri fac din cel mai nou vehicul electric Ford un model ideal pentru explorarea orașului și nu numai. Consola centrală cu o capacitate de 17 litri permite depozitarea unui laptop de 15 inchi și alături de compartimentul privat face ca Explorer să stabilească un nou standard în segment.

Stilul exterior futurist este asortat cu un interior ultramodern, cu materiale și caracteristici premium, precum scaunele modelate sportiv și un soundbar sofisticat, mai apropiat de tipicul modelelor concept decât al vehiculelor de familie. Toate acestea vin împreună cu capacitatea de a încărca rapid de la 10 la 80% în doar 25 de minute 1 și de a avea acces, până anul viitor, la 500.000 de puncte de încărcare în toată Europa.

„Explorer este un pionier al noii game de vehicule electrice Ford. Adânc înrădăcinat în ADN-ul nostru american, dar construit în Köln pentru clienții noștri din Europa, Explorer este pregătit pentru orice aventură și perfect adaptat pentru necesitățile zilnice ale clienților noștri”, a declarat Martin Sander, director general, Ford Model e, Europa.

2023Ford_NewElectricExplorer_Norway_11

Elegant, inteligent și pregătit pentru orice călătorie

Un deschizător de drumuri pentru noua gamă de vehicule electrice Ford, noul Explorer este primul vehicul complet electric al companiei – construit în noul Centru de Electrificare din Koln (Germania). Până în 2030, în Europa, Ford se angajează să ofere exclusiv o gamă de modele complet electrice.

Noul sistemul multimedia SYNC Move 2 oferit de Explorer nu excelează doar prin conectivitatea de top, ci impresionează și cu ecranul tactil culisant de 15 inchi, care poate glisa ușor în sus și în jos, pentru a se adapta nevoilor șoferului, permițând astfel închiderea unui compartiment privat, perfect pentru depozitarea obiectelor de valoare. Un spațiu special creat pentru două telefoane mobile permite încărcarea fără fir 4, iar sistemul SYNC Move oferă compatibilitate fără fir cu Android Auto și Apple CarPlay 5.

Încărcarea se face cu ușurință, fie pe drum, fie acasă. Explorer poate ajuta la găsirea celor mai convenabile puncte de oprire de pe drum. Încărcarea la domiciliu poate fi programată pentru a utiliza energie electrică mai ieftină, acolo unde este disponibilă, dar și pentru a oferi o baterie complet încărcată și un interior preîncălzit pentru plecările matinale.

Explorer oferă, de asemenea, o serie de funcții pentru a se asigura că șoferii și pasagerii sunt la fel de relaxați și gata de plecare atunci când au ajuns la destinație ca în momentul în care au pornit la drum. Printre echipamentele oferite standard, care au rol de a crește confortul, notăm scaunele față și volanul încălzite, scaunul șoferului cu funcție de masaj și controlul climatizării care permite șoferului și pasagerului din față să aleagă propria temperatură. Accesul este facilitat de un sistem de pornire fără cheie, dar și de un hayon acționabil fără mâini, ceea ce înseamnă că proprietarii pot accesa portbagajul atunci când brațele lor sunt ocupate, folosind o mișcare simplă de balans a piciorului pe sub bara de protecție spate.

Sistemele avansate de asistență pentru șofer includ, pentru prima dată la un Ford în Europa, Assisted Lane Change (schimbarea asistată a benzii) 3, care facilitează schimbarea de bandă lină și în siguranță prin acționarea semnalizării și Clear Exit Assist 3, care oferă un avertisment despre apropierea bicicliștilor înainte de a deschide ușile într-o zonă aglomerată.

2023Ford_NewElectricExplorer_Norway_01

Aventură în viața reală

Pentru a ajuta la demonstrarea capacităților noului Explorer, Ford a făcut echipă cu o renumită aventurieră – Lexie Alford, cunoscută în Social Media și sub numele de Lexie Limitless. Ea este cea mai tânără persoană din istorie care a vizitat fiecare țară din lume și va porni într-o expediție globală la volanul noului Explorer complet electric. Expediția este inspirată de o femeie exploratoare, Aloha Wanderwell, care a stabilit un record în urmă cu 100 de ani, când a călătorit în jurul lumii cu un Ford Model T.

Clienții pot, de astăzi, să experimenteze un test drive virtual cu noul Explorer într-o gamă variată de scenarii de conducere, de pe calculatorul personal sau de pe orice dispozitiv mobil.

Disponibil în două versiuni foarte bine echipate – denumite Explorer și Explorer Premium – noul Explorer complet electric poate fi comandat mai târziu anul acesta, de la un preț orientativ de pornire de sub 45.000 euro. 6

2023_FORD_NewElectricExplorer_1

1 Timp de încărcare bazat pe simulările computerizate ale producătorului. Rata de încărcare scade pe măsură ce bateria atinge capacitatea maximă. Rezultatele dvs. pot varia în funcție de timpul maxim de încărcare și starea de încărcare a bateriei.

2 Nu conduceți în timp ce sunteți distras sau când utilizați dispozitive portabile. Folosiți sisteme operate vocal atunci când este posibil. Unele funcții pot fi blocate în timp ce vehiculul este în mers. Nu toate funcțiile sunt compatibile cu toate telefoanele.

3 Caracteristicile de asistență a șoferului sunt suplimentare și nu înlocuiesc atenția, judecata și nevoia șoferului de a controla vehiculul. Nu înlocuiește conducerea în siguranță. Consultați manualul de utilizare pentru detalii și limitări.

4 Este posibil ca încărcarea fără fir Qi disponibilă să nu fie compatibilă cu toate telefoanele mobile.

5 Necesită un telefon cu serviciu de date activ și software compatibil. SYNC Move nu controlează produsele terțe în timpul utilizării. Părțile terțe sunt singurele responsabile pentru funcționalitatea lor.

6 Preț orientativ de pornire cu TVA – prețul final urmează să fie confirmat ulterior, în 2023. Prețul orientativ de pornire NU include eventualele reduceri din campaniile promoționale (ex: Rabla Pus).

Datele din acest comunicat de presă reflectă specificațiile preliminare și erau corecte la momentul tipăririi. Cu toate acestea, politica Ford este una de îmbunătățire continuă a produselor. Ne rezervăm dreptul de a modifica aceste detalii în orice moment.

Datele omologate oficial vor fi publicate mai aproape de momentul punerii în vânzare.


gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SHLDHLY20Z');