2024_FORD_PUMA_ 21

Noul Ford Puma – construit de Ford Otosan la Craiova, sofisticat la exterior, revoluționar la interior

Ford a prezentat astăzi noua Puma – o evoluție elegantă, high-tech a celei mai bine vândute mașini din Marea Britanie, favorită a șoferilor din întreaga Europă și fabricată exclusiv în fabrica Ford Otosan din Craiova.

Un crossover sofisticat care aduce multă plăcere la volan – și spațiu pentru cinci persoane și bagajele lor – noul Ford Puma face călătoriile mai plăcute și mai relaxante cu un interior complet nou, afișaje digitale mari, conectivitate de ultimă oră și tehnologii avansate de conducere și asistență.

Interiorul noului Ford Puma este revoluționar, șoferul având la dispoziție două ecrane de mari dimensiuni, în timp ce butoanele fizice au fost reduse la minimum pentru o ambianță calmă. Clienții pot utiliza conectivitatea 5G 1 fie pentru a utiliza date despre trafic în timp real, fie pentru actualizări de sistem sau conexiunea cu aplicația Ford Pass.

Tehnologiile sofisticate de nouă generație permit conducerea mai naturală cu tempomatul activat, acesta fiind capabil să încetinească înainte de intersecții și curbe, iar noile faruri Dynamic Matrix LED ajutând șoferii să vadă mai clar pe timp de noapte.

Libertatea de a găsi aventură dincolo de oraș vine de la sistemele de propulsie Mild-Hybrid eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cu până la 155 CP – sau 170 CP pentru versiunea sportivă Puma ST Powershift. 3,4

De asemenea, Ford anunță astăzi că Puma Gen-E, complet electrică, va fi prezentată în cursul acestui an – fiind prima Puma care permite conducerea cu emisii zero. 5

"Clienții Puma ne-au spus că le place să conducă cel mai frumos crossover din segment și că găsesc în mod constant noi modalități prin care MegaBox-ul le permite să-și folosească spațiul din portbagaj. De asemenea, ne-au spus că Puma va trece la un alt nivel dacă va avea un interior cu adevărat spectaculos și conectivitate avansată. Iar Ford tocmai asta a oferit - un design sofisticat, o experiență digitală captivantă și aceeași conectivitate SYNC 4 integrată perfect precum la modelele din segmentele superioare, cum ar fi noul nostru Ford Kuga. Echiparea este acum mai generoasă, dar în același timp simplificată, ceea ce face alegerea mai ușoară ca niciodată pentru clienții Puma", a declarat Jon Williams, director general, Ford Blue, Europa.

Tehnologie care simplifică utilizarea de zi cu zi

Două ecrane de dimensiuni generoase păstrează ridicat nivelul de informație pentru șoferi și permit controlul facil asupra tuturor sistemelor. Instrumentarul de bord digital de 12,8 inchi poate fi personalizat pentru a afișa informațiile pe care fiecare șofer le consideră utile, în timp ce ecranul tactil central de înaltă rezoluție, de 12,0 inchi, facilitează vizualizarea și controlul hărților, sistemului multimedia și a funcțiilor precum climatizarea și încălzirea scaunelor.

Noul sistem multimedia SYNC 4 6 are o putere de calcul de două ori mai mare decât versiunea anterioară și se adaptează pentru a facilita accesul la funcțiile utilizate cel mai mult de șoferi. Recunoașterea vocală înțelege limbajul natural, iar telefoanele inteligente pot fi conectate wireless cu ușurință folosind Apple CarPlay și Android Auto 7, dar și reîncărcate wireless. 8,9

Sistemul audio B&O este disponibil opțional și dispune de 10 difuzoare, printre care un Soundbar pe bord.8 Confortul și funcționalitatea sunt îmbunătățite de o nouă cotieră glisantă și un volan cu un design sportiv, cu două spițe, cu partea de jos teșită, similar unei mașini de curse.

Tempomatul adaptiv inteligent, cu funcțiile Stop & Go și Lane Centring 9,10,11 accelerează și frânează lin pentru o funcționare mai naturală și poate utiliza Predictive Speed Assist 9,10pentru a regla viteza de croazieră în viraje, sensuri giratorii și la intrarea sau ieșirea de pe autostrăzi. În oraș, un sistem de camere video la 360 de grade 9,10,12 poate afișa o vedere panoramică, pentru a simplifica manevrele de parcare.

Noile faruri înseamnă mai mult decât un design proaspăt și o semnătură luminoasă distinctivă. Tehnologia opțională Dynamic Matrix LED utilizează Predictive Dynamic Bending Light 9,10 pentru a monitoriza drumul din față și pentru a lumina virajele, ceea ce va ajuta șoferii să vadă mai clar.

Noul Puma are caracterul practic al unei mașini mari. Un MegaBox de 80 de litri de sub podeaua portbagajului este suficient de mare pentru a permite stocarea unui mic cărucior de cumpărături dintr-un supermarket. Două seturi de crose de golf pot sta în poziție verticală în portbagaj și, chiar și cu cinci persoane la bord, există mai mult de 450 de litri de spațiu pentru bagaje, cumpărături sau o cușcă pentru câini. 13

Clienții pot alege dintre modelele Titanium, ST-Line și ST-Line X, fiecare cu stilul exterior personalizat. Noul Ford Puma propune un nou design pentru bara de protecție față, grilă și jantele din aliaj. Șase culori – inclusiv noul Cactus Grey – și luminile LED care proiectează din oglindă logo-ul Puma pe sol 8 vor întoarce, de asemenea, numeroase priviri.

Noile modele Puma sunt propulsate de motorul Ford EcoBoost Mild-Hybrid de 1,0 litri, care funcționează la 48 de volți pentru a eficientiza consumul de combustibilului sau pentru a crește performanța.3,4 Pentru un condus mai sportiv, Ford Performance a dezvoltat noul Puma ST Powershift cu un tren de rulare, design și specificații speciale – și până la 170 CP, 3,4 livrată standard printr-o cutie de viteze automată cu șapte trepte cu schimbare rapidă, disponibilă și pentru alte variante Puma.

Proiectat și construit în Europa, Puma este fabricat la uzina Ford Otosan din Craiova, România.1 Serviciile și caracteristicile conectate depind de disponibilitatea rețelei și de planul compatibil. 5G nu este disponibil peste tot. Tehnologia în evoluție/rețelele celulare/capacitatea vehiculului pot limita funcționalitatea și pot împiedica funcționarea caracteristicilor conectate. Serviciul conectat exclude hotspotul Wi-Fi. Hotspotul Wi-Fi disponibil necesită abonament separat.

3 Valorile nominale ale puterii, cuplului, sarcinii utile, remorcării și economiei de combustibil WLTP sunt atribute independente și este posibil să nu fie obținute simultan.

4 Puma 125 CP, EcoBoost Hybrid Powershift de 1,0 litri, emisii de CO2 127-143 g/km și eficiență a consumului de combustibil 5,6, 6,3‑l/100 km WLTP.

Puma 125 CP 1,0 litri EcoBoost Hybrid emisii manuale CO2 119-135 g/km și eficiență combustibil 5,3‑6,0 l/100 km WLTP.

Puma 155 CP 1,0 litri EcoBoost Hybrid Powershift emisii CO2 125-142 g/km și eficiență combustibil 5,5‑6,3 l/100 km WLTP.

Puma ST Powershift emisii de CO2 135-146 g/km și eficiența consumului de combustibil 6,0-6,5 l/100 km WLTP.

Intervalele de emisii de CO2 și de eficiență a consumului de combustibil pot varia în funcție de variantele de vehicule oferite de piețele individuale. Consumul WLTP declarat de combustibil/energie, emisiile de CO2 și autonomia electrică sunt determinate în conformitate cu cerințele și specificațiile tehnice ale Regulamentelor Europene (CE) 715/2007 și (UE) 2017/1151, astfel cum au fost modificate ultima dată. Procedurile standard de testare aplicate permit compararea între diferite tipuri de vehicule și diferiți producători.

5 Autonomia omologată oficial va fi publicată mai aproape de data punerii în vânzare. În conformitate cu procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizată la nivel mondial (WLTP). Intervalul publicat (valoarea țintă dorită conform WLTP) poate fi atins cu o baterie complet încărcată - în funcție de seria existentă și de configurația bateriei. Autonomia reală poate varia în funcție de diverși factori (de exemplu, condițiile meteorologice, stilul de conducere, profilul traseului, starea vehiculului, vârsta și starea bateriei litiu-ion).

6 Nu conduceți în timp ce vă distrageți atenția sau utilizați dispozitive portabile. Utilizați sisteme operate vocal atunci când este posibil. Unele caracteristici pot fi blocate în timp ce vehiculul este în viteză. Nu toate caracteristicile sunt compatibile cu toate telefoanele.

7 Necesită telefon cu serviciu de date activ și software compatibil. SYNC 4 nu controlează produsele terțe în timpul utilizării. Acestea sunt singurele responsabile pentru funcționalitatea lor respectivă.

8 Este posibil ca încărcarea wireless Qi disponibilă să nu fie compatibilă cu toate telefoanele mobile.

9 Caracteristică opțională.

10 Funcțiile de asistență a șoferului sunt suplimentare și nu înlocuiesc atenția, judecata și nevoia șoferului de a controla vehiculul.

11 Dacă oprirea durează mai mult de trei secunde, șoferul trebuie să intervină și să apese butonul "RES" sau pedala de accelerație pentru a relua funcționarea sistemului.

12 Camerele funcționează numai la viteze mai mici de 10 km/h.

13 Încărcătura și capacitatea de încărcare limitate de greutatea și distribuția greutății.

Ford este o marcă americană globală prezentă în Europa de mai bine de 100 de ani, care este dedicată libertății de mișcare care merge mână în mână cu îngrijirea planetei și a celorlalți. Planul Ford+ al companiei, cu unitățile de afaceri Model e, Ford Pro și Ford Blue, accelerează transformarea europeană către un viitor complet electric, cu o amprentă neutră de carbon până în 2035. Compania progresează cu noi vehicule electrice îndrăznețe, fiecare proiectate pentru clienții europeni. Vânzând și întreținând vehicule Ford pe 50 de piețe europene individuale, operațiunile includ, de asemenea, Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division și 14 unități de producție (opt unități deținute în totalitate și șase unități mixte) cu patru centre cu sediul în Köln, Germania; Valencia, Spania și la joint venture-ul nostru din Craiova, România și Kocaeli, Turcia. Ford are aproximativ 34.000 de angajați la unitățile sale deținute în totalitate și la întreprinderile mixte consolidate și aproximativ 57.000 de oameni, dacă includem companiile neconsolidate din Europa. Mai multe informații despre companie, produsele sale și Ford Credit sunt disponibile la corporate.ford.com.

gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SHLDHLY20Z');