Consum

Economia de combustibil si emisiile de CO2

Eficienta consumului de combustibil este data de relatia dintre distanta parcursa intr-un vehicul si cantitatea de combustibil consumata. Ca etalon european, se ia in considerare cantitatea de combustibil (in litri), raportata la o distanta de 100 de kilometri. Tehnologia avansata a motorului si a cutiei de viteze, aerodinamica si actiunile ce reduc greutatea contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de bioxid de carbon -CO2, asigurand in acelasi timp niveluri optime de putere si performanta.

Familia noastra de motoare include multipremiatul motor pe benzina Ford EcoBoost cu sistemul Auto Start-Stop si turbocompresie inovatoare, pentru a imbunatati si mai mult economia de combustibil si a reduce emisiile poluante. Si, fie ca sunt pe benzina sau pe motorina, toate motoarele noastre respecta cele mai recente cerinte europene obligatorii legate de mediu.

Legatura dintre emisiile de CO2 si consumul de combustibil

Autovehiculele cu motoare pe benzina sau motorina emit bioxid de carbon (CO2) si alte substante prin tevile de esapament. In multe tari, din cauza impactului sau asupra mediului inconjurator, bioxidul de carbon este tinta legislatiei actuale si viitoare privind emisiile poluante, precum si a regimurilor de impozitare a autovehiculelor.

Cantitatea de CO2 emisa de o masina este direct legata de cantitatea de combustibil pe care o consuma: cu cat este mai mare consumul de combustibil al unei masini, cu atat este mai mare cantitatea de CO2 emisa.

Cu toate acestea, nu toata lumea va beneficia de aceeasi eficienta a consumului de combustibil din partea unui motor al aceluiasi producator. In functie de designul motorului, de marimea si greutatea vehiculului, de stilul de conducere si de conditiile rutiere, vor exista diferente ale consumului de combustibil.

Cu cat o masina consuma mai mult combustibil, cu atat este mai mare cantitatea de CO2 emisa.

gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SHLDHLY20Z');