Ford Bronco se aventurează pe un nou teritoriu; legendarul off-roader american ajunge în Europa în volume limitate

•Ford introduce în Europa emblematicul SUV Bronco, exclusiv în versiunea 4x4, cu un design robust, abilități extreme de off-road și tehnologie de ultimă generație pentru o gamă largă de scenarii de teren accidentat

•Capacitatea lui Bronco de a merge pe orice tip de teren (Goes Over Any Type of Terrain)” este oferită de Terrain Management System™, cu până la șapte moduri de conducere selectabile, Trail Toolbox și suspensie off-road de înaltă performanță

•Gama vastă de accesorii disponibile, include corturi de acoperiș, bare cu lumini, suporturi pentru echipamente și huse lavabile pentru scaune, pentru a susține toate tipurile de aventuri


KOLN, Germania, 4 iulie 2022 – Ford a anunțat astăzi că o legendă americană vine pentru prima dată în Europa, odată cu introducerea SUV-ului Bronco 1, exclusiv în echipare 4x4, capabilă pentru off-road extrem.

Oferind capacitatea de a merge oriunde, îmbunătățită cu tehnologii inteligente, Bronco în versiunea cu patru uși va fi disponibil în număr strict limitat pe piețele europene selectate, cu volanul pe stânga, de la sfârșitul anului 2023.

Designul inconfundabil la interior și exterior se inspiră din modelele emblematice, inclusiv din originalul Bronco din 1966, din aspectul dur și capacitatea robustă a camionetei din seria F de pe piața americană și spiritul de performanță al lui Ford Mustang, pentru a crea un SUV cu stil unic și simț autentic al aventurii.

Bronco își câștigă porecla „G.O.A.T.” (Goes Over Any Type of Terrain) datorită unui sistem sofisticat de tracțiune integrală și a tehnologiilor inovatoare pentru aventură, inclusiv Trail Control™ și până la șapte moduri de conducere. 2

Dezvoltat din start pentru aventură, versatilul Bronco oferă caracteristici unice, cum ar fi panouri detașabile, puncte de montare integrate care sunt proiectate special pentru accesorii, precum și materiale ușor de curățat, ca dotări standard. Clienții Bronco pot alege dintr-o gamă largă de accesorii aprobate de Ford, toate concepute pentru o integrare perfectă și o personalizare maximă, astfel încât să se potrivească unei varietăți de aventuri.

„Bronco este cel mai rezistent și mai versatil vehicul off-road produs de Ford, iar noua generație îmbină ADN-ul modelului original cu cele mai noi tehnologii de manevrare pe orice suprafață și o gamă vastă de accesorii pentru a crea un vehicul off-road nou, remarcabil”, a declarat Matthias Tonn, inginer șef, Vehicule de Import, Ford Europa. „După succesul uriaș al noului Bronco din SUA, suntem încântați să aducem o parte din spiritul aventurii pentru clienții noștri din Europa.”


Renașterea unei legende

Încă de când a fost introdus în SUA primul exemplar în 1966, Bronco a reprezentat etalonul în ceea ce privește sentimentul de libertate, distracție și capabilitate în aer liber. Ford a reintrodus emblematicul Bronco în America de Nord în 2020, după o absență de 25 de ani, rămânând fidel ADN-ului modelului original, introducând în același timp funcții inovatoare complet noi pentru o funcționalitate off-road autentică. Bronco va fi oferit în Europa, în număr strict limitat pentru pasionații de activități în aer liber.

Pornind de la o coală albă de hârtie, echipa de proiectare Bronco a început prin a realiza o scanare digitală la dimensiunea normală a modelului din prima generație pentru a se asigura că proporțiile puternice și forma recunoscută instantaneu rămân elementele cheie ale noului design. Consolele scurte, liniile caracteristice puternice și detaliile îndrăznețe și funcționale îi conferă lui Bronco aspectul hotărât și robust, care îl face inconfundabil și contribuie la capacitatea sa excepțională de off-road.

Partea din față a vehiculului are grila distinctivă pe toată lățimea, faruri circulare și simbolistică îndrăzneață care creează o legătură vizuală clară cu prima generație – și îl face să arate cu adevărat unic. Panourile pătrate ale caroseriei sunt proiectate pentru a vizualiza mai ușor colțurile exterioare ale SUV-ului și, prin urmare, mai ușor de manevrat în condiții dificile de off-road.

Bronco are, de asemenea, multe aspecte simple, dar inteligente, cum ar fi pasajele roților din plastic și secțiunile înălțate de ghidare în partea de sus a aripilor din față, pentru a ajuta șoferul să localizeze colțurile vehiculului – care pot fi utilizate și ca puncte de ancorare capabile să susțină până la 68 kg. Acest lucru facilitează transportul articolelor mai mari, cum ar fi canoe.

Bronco are un plafon rigid complet demontabil, cu o căptușeală de antifonare pentru mult confort la drum. Plafonul rigid demontabil se separă, de asemenea, în patru panouri, cu locașuri de depozitare dedicate la bord pentru cele două panouri frontale, pentru flexibilitate maximă. Toate ușile pot fi demontate complet 3 – și individual – folosind o singură unealtă în doar opt minute, oferind o senzație de libertate maximă, precum și o vizibilitate și mai mare în condiții de off-road.

Geamurile fără cadru reduc greutatea totală a ușilor, făcându-le suficient de ușoare pentru a fi îndepărtate de proprietarii de aproape orice statură. Clienții vehiculelor 4x4 convenționale cu uși detașabile rămân în situația de a nu ști ce să facă cu ele, în timp ce Bronco oferă locașuri pentru depozitare dedicate pentru a permite stocarea ușilor în siguranță la bord, gata de remontare în câteva minute. Echipa de proiectare a montat și oglinzile retrovizoare anterior parbrizului pentru a menține vizibilitatea chiar și cu ușile îndepărtate.

Bronco are câteva alte elemente detașabile care permit atât personalizarea, cât și performanța sporită în off-road. Grila frontală și bara de protecție pot fi îndepărtate și schimbate cu versiuni alternative, în timp ce pasajele roților din plastic sunt proiectate să fie îndepărtate fără deteriorare în cazul unui impact în condiții off-road și pot fi înlocuite ușor și rapid.

Bronco prezintă peste tot mai multe „surprize” în ceea ce privește designul – detalii ascunse care celebrează moștenirea Bronco și care sunt concepute pentru a fi descoperite de proprietari în timpul utilizării vehiculului. Exemplele includ logo-uri Bronco ascunse, o reprezentare grafică care ilustrează gama originală de modele din 1966, un deschizător de sticle încorporat în interior și coordonatele GPS ascunse ale locațiilor utilizate pentru testare în timpul dezvoltării modelului Bronco.

„A fost esențial ca revenirea lui Bronco să fie autentică față de moștenirea SUV-ului original emblematic și robust”, a declarat Paul Wraith, designer șef Bronco. „Fiecare decizie pe care am luat-o cu privire la designul lui Bronco a vizat o mai bună deservire a clienților, maximizarea capacității în natură, independența sa ca marcă și, în mod exhaustiv – inclusiv ștanțarea capetelor șuruburilor și a inscripției de pe anvelope.”
Tehnologia care vă redă libertatea

Bronco și-a câștigat anterior porecla G.O.A.T. datorită capacității sale remarcabile pentru suprafețe off-road și noua generație oferă nimic mai puțin decât o performanță remarcabilă în condiții dificile. Datorită tehnologiilor de conducere inteligente, performanțele lui Bronco sunt accesibile atât de aventurierii începători, cât și de șoferii experimentați de off-road.

În centrul capacității de a accesa orice tip de suprafață a lui Bronco, se află Terrain Management System™, care facilitează selectarea modului de care au nevoie șoferii pentru a se adapta condițiilor. Pe lângă modurile de conducere, cum ar fi Normal, Eco, Sport și Slippery, modurile dedicate off-road G.O.A.T. includ Mud/Ruts, Sand, precum și un mod Baja inspirat de curse, fiecare mod optimizând accelerația, punctele de schimbare a treptelor de viteză și răspunsul direcției pentru a se potrivi cu tipul de teren pe care se rulează.

Bronco este disponibil cu o cutie de transfer electronică cu două viteze care permite schimbarea în mers sau o cutie de transfer electromecanică cu două viteze cu un mod automat, care permite sistemului să comute fără probleme între tracțiune pe două roți și tracțiune integrală în funcție de condițiile de drum. Un diferențial spate blocabil este standard, în timp ce disponibilitatea unui diferențial frontal blocabil și a unui sistem de deconectare a barei anti-ruliu față oferă o articulație maximă în condiții dificile.

Bronco oferă, de asemenea, un Trail Toolbox, o suită de tehnologii sofisticate off-road pentru a sprijini șoferii și a le permite să exploreze capabilitățile vehiculului cu încredere. Trail Control™ 2 funcționează într-un mod similar cu controlul vitezei de croazieră; șoferul poate selecta o viteză de până la 31 km/h, iar vehiculul va gestiona automat accelerația și frânarea pentru a menține viteza selectată în timp ce șoferul se concentrează pe direcție, pe un teren dificil.

Trail Turn Assist 2 utilizează vectorizarea cuplului bazată pe frânare pentru a reduce raza de viraj cu până la 40% atunci când se merge off-road în spații restrânse, în timp ce Trail One-Pedal Drive 2 permite șoferului să accelereze și să frâneze folosind doar pedala de accelerație, oferind un control mai ușor și precis al vitezei atunci când se conduce în condiții dificile. Tehnologiile de asistență pentru șofer includ AdvanceTrac™ cu Roll Stability Control™ și Trailer Sway Control pentru siguranța șoferului la remorcare.Design îndrăzneț

În esență, Bronco este construit pe un șasiu din oțel de înaltă rezistență, cu șapte traverse, oferind o bază dură și permițând deplasarea substanțială a suspensiei pentru o capacitate off-road spectaculoasă.

Bronco dispune de suspensie de stabilitate off-road de înaltă performanță (HOSS), care constă din brațe independente cu arcuri elicoidale de cursă lungă în față, reducând greutatea nesuspendată cu până la 20%, în comparație cu modelele de punți solide, oferind confort superior la rulare și contact constant cu suprafața. În spate, o punte spate solid construită, cu cinci brațe, cu arcuri de cursă lungă cu rată variabilă, este standard, combinată cu amortizoare de mare rezistență pentru toate tipurile de utilizare. Jantele disponibile de 17 inch și 18 inch din aliaj sunt echipate cu anvelope pentru toate suprafețele pentru confort sporit la drum și siguranță în off-road.

Clienții care doresc cel mai înalt nivel de performanță off-road pot proteja componentele critice cu o placă frontală disponibilă, precum și cu protecție pentru motor, transmisie, cutie de transfer și pentru rezervorul de combustibil. Pragurile laterale disponibile sunt suficient de puternice pentru a susține greutatea vehiculului pentru urcările extreme pe stânci, cârligele de remorcare expuse față și spate sunt standard, iar o bară de acoperiș din oțel de înaltă rezistență este prevăzută cu airbag-uri cortină laterale integrate, precum și airbag-uri laterale și airbag-uri frontale pentru siguranță deplină.
Dur atât la exterior, cât și la interior

Potrivindu-se cu exteriorul dur și hotărât, designul interior al noului Bronco este extrem de funcțional, plin de tehnologie, dar și robust și conceput pentru a rezista utilizării în medii dificile. Panoul de bord se inspiră în designul său din prima generație Bronco, având culori inspirate de nuanțe naturale și echipamente de exterior și materiale alese pentru maximă fiabilitate.

Mânerele de prindere sunt integrate în panoul de instrumente și consola centrală pentru confortul pasagerilor în toate condițiile, consola centrală dispune de un suport de încărcare wireless care a fost proiectat pentru a menține telefonul mobil în poziție fixă chiar și în unghiuri extreme de înclinare, suprafețele panoului de bord sunt ușor de șters, iar butoanele fizice din cabină sunt etanșate cu silicon și au puncte de contact din cauciuc pentru a asigura protecția față de alte elemente și sunt ușor de curățat.

Chiar dacă Bronco este construit pentru cele mai dure condiții, nu există compromisuri în ceea ce privește caracteristicile de confort sau comoditate. Un panou de instrumente TFT de 8 inchi este asociat cu un ecran tactil central LCD de 12 inchi, cu sistem multimedia SYNC 4 de ultimă generație,4 care beneficiază de actualizările software Ford Power-Up pentru o funcționalitate îmbunătățită în timp.

Bronco oferă, de asemenea, puncte de atașare în partea de sus a panoului de instrumente, pentru un suport de dispozitive, permițând clienților să-și atașeze camerele video sau telefoanele mobile cu conexiuni de alimentare de 12 volți și USB dedicate.

Apple CarPlay și Android Auto5 sunt dotări standard alături de un B&O® Premium Sound System6 cu 10 difuzoare, inclusiv un subwoofer, care se integrează perfect cu aplicația FordPass7 disponibilă. Chiar și atunci când situația devine dificilă, Bronco are grijă de dumneavoastră, cu un sistem standard de cameră video de 360 de grade cu caracteristici off-road care oferă o vizualizare a roților din unghiuri inaccesibile de pe scaunul șoferului, sporind vizibilitatea în timpul provocărilor de un nivel tehnic ridicat, cum ar fi rulările pe stânci.
Creați-vă propriile aventuri

Noul Bronco este conceput pentru a fi pregătit pentru orice tip de aventură, iar clienții își pot îmbunătăți experiențele cu o gamă largă de accesorii concepute să lucreze mână în mână cu sistemele Bronco, ușor de montat datorită suporturilor dedicate echipate cu șuruburi marca Bronco.

Sistemele de iluminare îmbunătățite, cum ar fi o bară luminoasă disponibilă montată pe acoperiș și spoturile de pe montantul A se conectează pur și simplu la suporturi dedicate echipate cu șuruburi Bronco pentru o vizibilitate sporită, în timp ce, cei care doresc să doarmă în afara Bronco-ului lor, pot alege dintre un cort pentru spate, cort de acoperiș sau copertina laterală pentru libertatea supremă în aer liber. Husele pentru scaune din neopren oferă o protecție sporită în cele mai dure condiții off-road, în timp ce șinele de acoperiș și suporturile dedicate disponibile pentru acoperiș și hayon, permit transportul ușor al echipamentelor, cum ar fi schiuri, biciclete și portbagaje de acoperiș.

„Bronco este construit pentru a le oferi clienților libertatea de a explora în siguranță, iar această mașină emblematică este adaptabilă pentru a se potrivi aproape oricărui tip de aventură pe care ar trebui să v-o doriți fără a sacrifica confortul, utilitatea sau performanța. Este cel mai rezistent și mai versatil vehicul off-road de la Ford și va oferi maximă distracție în Europa”, a declarat Matthias Tonn.