2022_FORD_TRANSIT_LIMITED_06

Ford Pro revoluționează productivitatea cu noul Transit Custom


Noul vehicul comercial Transit Custom lansat de Ford Pro este disponibil acum în Europa și permite întreprinderilor mici și mijlocii să atingă noi niveluri de productivitate.

Urmatoarea generatie a celui mai bine vandut furgon de o tona din Europa este complet integrata cu ecosistemul digital de software si servicii Ford Pro pentru a ajuta companiile sa reduca costurile de proprietate, sa lucreze mai eficient si sa simplifice gestionarea vehiculelor comerciale.

Inginerii Ford au dezvoltat o platformă complet nouă, concepută pentru a optimiza transportul și accesul, pentru a îmbunătăți confortul șoferului și pentru a oferi performanțe și manevrabilitate remarcabile. Designul avansat permite mai multe sisteme de propulsie de înaltă eficiență, inclusiv opțiunile de tracțiune integrală și Plug-in Hybrid 2, oferind în același timp spațiu de încărcare fără compromisuri.

Inspirat de informațiile primite de la clienți, noul Transit Custom3 oferă o gamă largă de caracteristici și experiențe digitale în premieră pentru segment, pentru a ajuta la maximizarea productivității în timpul zilei de lucru, inclusiv un volan inovator cu înclinare, asistență la livrare care economisește timp, conversii digitalizate cu sistemul de integrare Upfit, noua tehnologie de siguranță Exit Warning și caroseria versatilă MultiCab.

Cea mai cuprinzătoare gamă Transit Custom va fi completată de modelul electric E-Transit Custom4, care va simplifica dramatic tranziția către vehiculele electrice pentru întreprinderile mici.

"Noul nostru Transit Custom are o moștenire greu de dus mai departe – este cel mai bine vândut furgon din Europa și cel mai bine vândut vehicul de anul trecut în Marea Britanie – așa că am făcut tot posibilul pentru a oferi un alt salt uriaș clienților noștri", a declarat Hans Schep, director general, Ford Pro, Europa. "Noul design inovator al noii generații Transit Custom, ecosistemul conectat de neegalat și experiențele inovatoare ale clienților vor redefini productivitatea pentru clienții noștri în noua eră conectată."

Modelele Transit Custom cu motoare diesel EcoBlue sunt deja în producție, livrările începând cu Q4 2023. De asemenea, clienții pot comanda acum o gamă completă de variante, inclusiv modele Plug-in Hybrid pregătite pentru livrare începând cu primăvara anului 2024, dar și E‑Transit Custom programat pentru livrări în vara anului 2024.

Inovațiile din segment oferă clienților o experiență fără precedent

Înainte ca designerii Ford să înceapă să schițeze noul Transit Custom, laboratorul intern de design D-Ford al companiei a petrecut ani de zile interacționând cu clienții de companii pentru a le cerceta nevoile și punctele nevralgice și pentru a identifica soluții inovatoare pentru a ajuta la îmbunătățirea productivității.

Operatorii de afaceri mici folosesc cabinele din furgonetele lor ca birouri și cantine în fiecare zi, iar noul volan înclinabil din pachetul de opțiuni Mobile Office face ca Transit Custom să fie mai bun ca niciodată pentru a satisface ambele nevoi. Volanul se pliază pentru a deveni un suport pentru tablete și laptopuri, precum și o masă plană pentru a face completarea documentele și pauzele de prânz mai confortabile.

Șoferii de livrare pot face până la 200 de opriri și pot livra 500 de articole pe zi. Delivery Assist 5 (disponibil în octombrie 2024) poate ajuta la eficientizarea fiecărei livrări prin automatizarea unei părți a procesului pentru a economisi timp și a îmbunătăți securitatea. Când este pornit, Delivery Assist devine activ atunci când șoferul intră în parcare. Transit Custom va aprinde automat luminile de avarie, va închide toate geamurile deschise și va încuia ușa odată ce șoferul părăsește camioneta. La întoarcere, șoferul poate intra și porni fără cheie vehiculul. Luminile de avarie se vor stinge și ferestrele vor reveni la poziția anterioară.

Operatorii care lucrează pe străzile aglomerate ale orașului vor beneficia, de asemenea, de tehnologia Ford Pro Exit Warning 5, care este introdusă în gama de furgoane a companiei pe noul Transit Custom. Această caracteristică inteligentă poate avertiza șoferul cu privire la apropierea participanților la trafic pentru a ajuta la prevenirea accidentelor de "ușă", în care ocupanții deschid ușa unui vehicul în calea bicicliștilor sau mașinilor care se apropie.

Jumătate din toate transporturile vândute în Europa au un tip de conversie, iar multe dintre aceste modificări necesită controale și afișaje suplimentare. Primul sistem de integrare Upfit de la Ford Pro permite carosierilor să conecteze fără probleme echipamente aftermarket la sistemul electric al Transit Custom și la ecranul tactil din cabină 6. Acest lucru elimină necesitatea de a modifica zona cabinei sau de a îmbina cablajul pentru a se potrivi comenzilor.

În timpul cercetărilor de dezvoltare pentru noul Transit Custom, Ford a descoperit că mulți proprietari doresc ca furgonul lor să găzduiască patru sau cinci persoane, în timp ce încă mai pot transporta obiecte lungi sau echipamente voluminoase și murdare într-o zonă separată de încărcare. Noua caroserie MultiCab, unică în segment, permite acest lucru cu un perete etanș compozit în formă de L, care împarte compartimentul din spate între un al doilea rând cu două locuri și un spațiu de încărcare pe toată lungimea mașinii.

Platformă nouă, un nou nivel de productivitate

La baza productivității sporite a Transit Custom se află o platformă complet nouă, proiectată în jurul transportului optim al încărcăturii, accesului, performanței și flexibilității sistemului de propulsie. Designul a permis o mai bună rigiditate și o greutate redusă cu 100 kg față de vehiculului din generația anterioară. De asemenea este disponibil un ampatament prelungit cu până la 200 mm, în funcție de model, pentru o capacitate optimă de încărcare.

Pentru a maximiza eficiența consumului de combustibil, designul caroseriei noului model a fost dezvoltat folosind simulări aerodinamice extinse și, împreună cu o zonă frontală redusă, a dus la un CdA cu până la 13% mai mic decât cel al modelului din generația anterioară. 7 Arhitectura vehiculului a fost optimizată pentru a contribui la atingerea unei înălțimi totale mai mici de doi metri, pentru a îmbunătăți accesul în zonele cu înălțime limitată, cum ar fi parcările supraetajate, garajele și cheiurile subterane de încărcare.

Deschidere ușii laterale de încărcare îmbunătățește încărcarea, iar ușa laterală dispune de o nouă treaptă de acces integrată pentru a facilita și mai mult accesul în compartimentul de încărcare, precum și o ușă laterală glisantă electrică opțională cu operare hands-free pentru a ajuta șoferii să transporte colete sau echipamente. Designul optimizat al platformei și a structurii caroseriei permite ca podeaua de încărcare a vehiculului să fie mai joasă decât cea a modelului anterior, pentru a facilita încărcarea și accesul în cabină.

Transit Custom oferă volume de încărcare de la 5,8 la 6,8 m3, pentru înălțimea de caroserie standard, cu sarcină utilă de până la 1.350 kg 8 și o lungime maximă de încărcare de 3.450 mm folosind funcția inteligentă de încărcare de sub scaunele pasagerilor. Greutatea maximă a remorcii cu frână este de 2.800 kg9, iar clienții pot opta pentru un cârlig de tractare pliabil.

Pentru prima dată, toate versiunile Transit Custom sunt echipate cu un nou design al suspensiei spate independente pentru a contribui la înălțimea redusă a podelei și pentru a îmbunătăți precizia direcției, manevrabilitatea și tracțiunea. Roțile din față și poziționarea suspensiei au fost, de asemenea, plasate mai în față, rezultând un acces mult mai bun în cabină, un spațiu îmbunătățit pentru picioare și suporturi pentru picioare pentru ocupanții din față, precum și o consolă față mai scurtă pentru o parcare și manevrare mai sigure.

Suita de sisteme de asistență a șoferului 5 de la Transit Custom a fost îmbunătățită pentru a include funcții avansate precum Cross Traffic Assist, Reverse Brake Assist, cameră video la 360 de grade și Intelligent Adaptive Cruise Control cu tehnologie Stop&Go pe versiunile automate.

Modemul 5G 13 permite ca Transit Custom să primească actualizări Ford Power-Up pentru mai mult de 30 de module separate ale vehiculului. Acestea pot contribui la îmbunătățirea performanței vehiculului, la furnizarea de upgrade-uri de calitate, la actualizarea caracteristicilor existente și la adăugarea de funcții și capabilități complet noi. Majoritatea actualizărilor sunt finalizate în mai puțin de două minute și pot fi programate pentru a evita perioadele de nefuncționare.

Interiorul high-tech oferă experiențe digitale conectate

Ford Pro facilitează intrarea fiecărei afaceri în noua eră conectată; fiecare Transit Custom este echipat cu un ecran tactil de 13 inchi 6, înclinat spre șofer pentru ușurință în utilizare. Acesta are la bază ultima versiune a sistemuluimultimedia Ford SYNC 4 cu conectivitate super-rapidă, grație modemului încorporat. Interiorul avansat este completat de un instrumentar de bord digital de 12 inchi.

Designul cabinei a fost, de asemenea, optimizat în jurul unui airbag pentru pasageri montat pe plafon. Schimbarea de la locația tradițională de pe bord creează un spațiu de stocare suficient de mare pentru un laptop și crește flexibilitatea pentru panourile și dispozitivele upfit care pot fi acum montate mai aproape de șofer folosind suporturi AMPS standard în industrie.

Gamă extinsă de sisteme de propulsie de înaltă eficiență

Clienții pot configura Transit Custom cu cea mai recentă generație de motoare diesel Ford EcoBlue cu puteri de 110 CP, 136 CP, 150 CP sau 170 CP, 3 care pot îmbunătăți eficiența consumului de combustibil și emisiile de CO2 cu aproape șase procente în comparație cu modelul anterior. 15 Cutia de viteze manuală cu șase trepte este standard, opțional fiind oferită o nouă cutie de viteze automată, avansată, de înaltă eficiență, care dispune de opt trepte și permite o capacitate maximă de remorcare de 2.800 kg. 9 Aceasta este disponibilă în combinație cu motoarele de 136 CP și 170 CP.

Un nou sistem inteligent de tracțiune integrală poate fi comandat pentru prima dată pe Transit Custom. Sistemul distribuie inteligent cuplul între punți printr-un cuplaj controlat electronic, cu ajustări care durează mai puțin de 20 de milisecunde și este disponibil pentru vehiculele echipate cu transmisie automată. Proprietarii care au nevoie de mai multă tracțiune, dar preferă o cutie de viteze manuală, pot alege versiunea de puterea de 136 CP sau de 150 CP cu un diferențial mecanic cu alunecare limitată pentru performanțe îmbunătățite pe drumuri dificile.

Noul Transit Custom Plug-In Hybrid combină un motor pe benzină care fucnționează în ciclul Atkinson, de 2,5 litri, cu o baterie de 11,8 kWh (utilizabilă) pentru a oferi o putere combinată de 232 CP și o autonomie pur electrică de până la 56 km 2 și 2,3 kW de putere pentru scule și echipamente prin Pro Power Onboard. Noul sistem de propulsie este similar cu cel utilizat de Ford Kuga Plug-In Hybrid – cel mai bine vândut PHEV din Europa în 2021 și 2022 16.

Toate sistemele de propulsie pot fi optimizate pentru scenarii diferite de utilizare folosind modurile de conducere selectabile 6, cu opțiuni de îmbunătățire a productivității, inclusiv Eco și Tow/Haul, permițând șoferilor să regleze cu ușurință performanța Transit Custom pentru a se potrivi diferitelor cerințe de operare și condiții de conducere.

Cea mai cuprinzătoare gamă de versiuni de până acum

În funcție de cerințele lor de încărcare, clienții pot alege dintre lungimile caroseriei L1 sau L2 și opțiunile GVM de 280, 300 sau 320 pentru întreaga gamă de stiluri de caroserie:

Furgon

Cabină dublă în furgon

Kombi – acum disponibil și la nivelurile de echipare superioare

MultiCab

Base, cu o specificație standard ridicată, inclusiv ecran tactil de 13 inchi și modem 5G

Trend, disponibil cu orice sistem de propulsie și cu asistență îmbunătățită pentru șofer

Limited, oferind un design exterior sofisticat și o cabină premium

Trail, cu tracțiune integrală sau diferențial mecanic cu alunecare limitată pentru a îmbunătăți tracțiunea

Sport, cu kit unic de caroserie, jante din aliaj de 17 inch stickere specifice

Gama generoasă de versiuni Transit Custom include:

Împreună, gama cuprinzătoare de caroserii Ford Pro, opțiunile GVM și cele pentru lungime, dar și dotările de serie au ca rezultat cea mai generoasă gamă Transit Custom oferită vreodată pentru clienții din Europa.

gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-SHLDHLY20Z');